4 Aralık 2011 Pazar

Lady Gaga

Bir blog açıp, burada Lady Gaga hakkında bi yazı yazmamak kendime saygısızlık diye düşündüm açıkçası. Daha çok yeni, taptaze bir popstar hemde dünyanın popstarı. Dünyanın Micheal Jackson'dan sonra magazin basınını en çok meşgül eden kişi ünvanı bile aldı. Bütün müzik ödüllerini silip süpüren, müzikleri, dansları ve sahne şovlarıyla dünyayı kasıp kavuran Lady Gaga. Başarılı... Sırrının nerden geldiğini birçok insan gibi bende merak etmiyor değilim. Yaptıklarını anlamsız bulan milyonlarca insan bulabilirim. Hayal gücünü, dünya üzerine yansıtmayı başarabilen bir kadın. En gerçekçi örneği de, ''Etten Elbise''.

                     






Birçoğu tarafından başarılı bulunan, birçoğu tarafından da canice bulunan bir mantık akımı oluşturdu. Milyonlarca hayvanın, canlı canlı öldürülerek derilerini süzüp, daha sonra bunlardan kürk yapıp üzerine giyen kadınlardan daha canice olamaz sanırım. En azından Lady Gaga hayvanın derisini değil etinden faydalanıp, sırf bunun için hayvan öldürme düşüncesinde bulunmadığına eminim. Şarkılarının bazılarında çok fazla herhangi bir anlam ifade etmese de, o şarkıyı klibi ile zorla izletmeyi becerebilen biri nede olsa. Giydikleri, özel yaşantısı, düşüncelerinin özgürlüğü ile dünya dikkatini toplamış 24 yaşında bir kadın. Tabikine de her nomral ve tecrübesiz insan gibi, bazı hatalarda bulunmuştur. Fakat bu yaşında, bu kadar kısa bir zaman zarfında bu kadar yüselmeyi başarması, bu hatalarını ört bas etmesi gerektiğine inanmaktayım. Müslüman Ülkeler de konser vermeme sebebinin, bazı ülkelerde çok fazla müstehcen olduğu, bazı ülkelerde ise çocukları eşcinselliğe yönlendirdiği ve bu yüzden klip ve şarkılarının yayınlanmadığından bu ülkelere gidip, konser vermemesinin en mantıklı gerekçesidir. Mutlaka Türkiye gibi bir çok ülkede de milyonlarca hayranı olan bir şarkıcı ama yanlış devlet politikasının kurbanı insanlar. Bu devrede Lady Gaga'nın eşcinsellere karşı bi ilgisi, ve eşcinsellerin arkasında olduğu cömertliği ortaya çıkmaktadır. Bu düşüncesin de ona katılmamak için, herhangi bir din mensubuna üye olmak gerekmez. Sonuçta var olan bir topluluk ve var olan bir düşünce. O yüzden yapmamız gereken tek şey, Saygı Duymak.
Alejandro Klibinden Bir Görüntü
Kimse ile kıyaslanmayacak, kendine özgü bir hayatı ve düşünce sistemi olan Lady Gaga daha uzun yıllar bizimle beraber olacağına, belki bir Madonna bir Micheal Jackson gibi dünya starı olabileceğine inandığımız bir şarkıcı. Sanata saygı duyanların, sanatçıya ve yaşam tarzına da saygı duyması gerektiğine inanmaktayım. Bu yüzdendir ki, uzun yıllar başarıda kalacağına inandığım Lady Gaga, dilerim her daim zirvede de kalmaya devam eder....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder